درباره زلزله بزرگ و دردناک بم همه ما مطالب زیادی را شنیده ایم و از آن مطلع هستیم : چه در مورد عمق فاجعه و چه در مورد وسعت کمک هائی که شده است .
اما می توان در مورد آثار سیاسی این کمک ها هم مطالبی را بازگو کرد .
همانطور که اطلاع دارید کمک های زیادی از سوی کشورهای بی شماری و از سرتاسر چهان به مردم بم صورت گرفته است .
این کمک ها دارای آثار سیاسی هم بوده است .حتما در جریان هستید که دولت پاکستان به کشورهند اجازه داده است تا برای کمک به زلزله زدگان بم از آسمان پاکستان استفاده کند ، این برای اولین بار ظرف دو سال گذشته بوده است .
اما در میان کشورهائی که به مردم بم کمک کرده اند دوکشورحائزاهمیت هستند : آمریکا ، اسرائیل .
اسرائیل در پی تماسی تلفنی با مقامات جمهوری اسلامی برای کمک به مردم بم اعلام آمادگی می کند اما مقامات ایرانی نمی پذیرند با این وجود مقامات اسرائیلی با مردم ایران همدردی می کنند .
آرمیتاژ معاون وزارت امور خارجه آمریکا نیز در تماسی تلفنی با ظریف نماینده ایران در سازمان ملل آمادگی کشورش را برای کمک اعلام می کند که مقامات جمهوری اسلامی آن را می پذیرند . بطوریکه در حال حاضر 80 امددادگر آمریکائی در بم مستقر هستند . آمریکا این کمک ها را از مسائل سیاسی جدا کرده است و ایران نیز آن را تائید کرده است .
این ها نشان دهنده تمایل دوکشور برای از سرگیری مذاکرات است . به نظر می رسد تلاش دوکشور درآغاز برای از سرگیری مذاکرات و در نهایت عادی سازی روابط باشد.
در طول سال های اخیر چندین بار مذاکرات از سرگرفته شده است اما به دلایل همیشگی از جمله تروریست به نتیجه نرسیده است ، که آخرین آن با ملاقات وزیرخارجه هر دوکشور در جریان اجلاس سازمان ملل صورت گرفت که به شکست انجامید .
در طول سال های اخیر سران کشورهای عربی برای برقراری روابط بعنوان واسطه عمل کرده اند که آنها نیز موفق نبوده اند .
به نظر میرسد که زمینه برای از سر گیری مذاکرات تاحدودی فراهم شده است . در طول ماه های اخیر اقداماتی از سوی ایران صورت گرفته که آمریکا را به شروع مذاکرات خوشبین تر کرده است مانند : امضاء پروتکل الحاقی از سوی دولت ایران ، برقراری رابطه مجدد ایران با کشورهای مصر و اردن و در آخر پذیرفتن کمک های آمریکا از سوی ایران .
اما هنوز موانعی بر سرراه دو کشور قرار دارد که موانعی قدیمی هستند ازجمله حمایت ایران از گروه های لبنانی و فلسطینی و عدم تحویل دادن مقامات القاعده دستگیر شده در ایران از سوی جمهوری اسلامی .
باید دید که کدام کشور به فول معروف کوتاه می آید ؟ اما آنچه که مسلم است این است که راه زیادی در پیش است و هر لحظه امکان به شکست انجامیدن مذاکرات وجود دارد.
به نظر شما کدام یک علاقه بیشتری برای از سرگیری مذاکرات دارد ؟ به عقیده شما این نرمش از سوی کدام دولت صورت گرفته است . ایران که حاضر به دریافت کمک های آمریکا شده است یا آمریکا که پیشنهاد آن را مطرح کرده است ؟ باز هم به نظر شما از سرگیری مذاکرات بیشتر به نفع کدام کشوراست ؟ در آخر ایا مذاکرات با جدیت ادامه خواهد یافت و دو کشوراز فرصت فراهم شده کمال استفاده را برای برقراری مجدد روابط خواهند کرد ؟
مثل همیشه منتظر نظرات شما دوستان هستم .
به امید موفقیت تک تک شما
مهران
فکر می کنم هر دو!
فعلا که هر دو انعطاف نشان داده اند.آمریکا همچون گذشته فداکاری کرده و قدم اول را بر میدارد.ایران هم با ناز و به قولی با پا می زنه و با دست می کشد جلو.آخرش هم که اگر خدا بخواهد به هم می رسند.
سلام وبلاگ قشنگی داری . بلاگ اسکای هم که درست شده.... تبریک میگم. پیش ما هم بیا